Türkiye'de Enerji Tüketimi Yeni Rekor Kırdı


Warning: Undefined array key "image" in /var/www/vhosts/mesbays.com/httpdocs/pages/news_detail.php on line 30

Türkiye, 2024 yılının üçüncü çeyreğinde enerji tüketiminde yeni bir rekor kırdı. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, 2024 yılı Ağustos ayında elektrik tüketimi, geçen yılın aynı dönemine kıyasla %12 oranında artarak 30 milyar kilovatsaati aştı. Uzmanlar, bu artışın başlıca nedeninin sanayi üretimindeki büyüme ve sıcak hava dalgalarının etkisi olduğunu belirtti.

Bakanlık yetkilileri, enerji tüketiminin hızla artmaya devam ettiğini ve bu duruma karşı enerji üretim kapasitesinin artırılması gerektiğini vurguladı. Yeni enerji projeleriyle birlikte yenilenebilir enerji kaynaklarına da daha fazla yatırım yapılacağı kaydedildi. Özellikle güneş ve rüzgar enerjisi yatırımlarının hız kazanacağı belirtiliyor.

Yenilenebilir Enerjiye Yatırım Artıyor:

2024 yılında Türkiye, yenilenebilir enerji yatırımlarında da önemli adımlar attı. Ülke genelinde kurulan yeni güneş enerjisi santralleri ile toplam güneş enerjisi kapasitesi %15 oranında arttı. Uzmanlar, bu artışın enerji ithalatını azaltacağını ve sürdürülebilir enerji kaynaklarının daha fazla kullanılacağını söylüyor.

Kategori: Ekonomi - Yayınlanma Tarihi: 2024-09-12 22:24:22